In de draagdoek draag ik mijn kindje dicht op mij

In de draagdoek draag ik mijn kindje dicht op mij

 

Hoe heerlijk het is je kindje dicht tegen je aan te hebben in een fijne draagdoek. Ik ben veel onderweg maar heb ook een pasgeboren baby’tje, dat ik dus in een draagdoek altijd dicht tegen me aan houd. Dat fysieke contact met je kinderen is mijns inziens heel belangrijk, het altijd voelen van de lichaamswarmte van de vader of moeder, van een kloppend hart in de buurt. Die geborgenheid en zekerheid hebben kindjes nou eenmaal nodig, en zoals we allemaal weten zijn de eerste jaren van een kindje heel belangrijk voor het basisgevoel van het kind dat later uitgroeit tot een volwassene. Altijd en immer zul je dit als kind en later opgroeiend met je meedragen, altijd zal die basis heel belangrijk zijn voor een kindje, die basis die in het begin is gegeven. De basis dat wordt omgekeken naar je, dat er tegen je wordt gepraat, dat je dicht tegen een ander lijf aangehouden wordt. En daarom vind ik het heerlijk mijn kindje in een draagdoek bij me te dragen, veel fijner dan het in een kinderwagen te leggen bijvoorbeeld, op afstand.