Spullen kopen voor oudere hond bij hondenwinkel online

Schrokbak

Als je hond wat ouder wordt, is het slim om wat nieuwe honden spullen te kopen bij een hondenwinkel online. Zeker als je hond last krijgt van ouderdomskwaaltjes – zoals artrose – is dit aan te raden. Welke spullen kun je kopen voor een oudere hond?

Voer

Voeding voor oudere honden


Oudere honden hebben andere voeding nodig dan jongere honden. Zo hebben ze bijvoorbeeld meer eiwitten, vitamine C en E en de mineralen ijzer, zink, koper en mangaan nodig. Ook kan het zijn dat de voeding moet worden aangepast aan het activiteitsniveau van de hond. Als je hond last heeft van kwaaltjes, zal hij of zij namelijk minder bewegen. Je hond kan dan last krijgen van overgewicht. Indien dit het geval is, is het aan te raden om voor hondenvoeding met minder calorie├źn te kiezen.

Hondentrap

Als je hond last krijgt van kwaaltjes en minder goed kan springen, kan een hondentrap een uitkomst zijn. Je hond kan bijvoorbeeld gebruik maken van de hondentrap om de auto in te komen. Het lichaam van je hond wordt zo minder belast, waardoor hij of zij minder pijn zal ervaren.

Hondentrap

Hondenbuggy

Een hondenbuggy kan ook een goede oplossing zijn als je hond ouderdomskwaaltjes heeft. Je hond kan dan waarschijnlijk niet meer veel lopen of rennen, omdat dit hun gewrichten te  veel belast. Hierdoor kunnen ze last krijgen van pijn. Met een hondenbuggy kun je je hond toch gemakkelijk overal mee naartoe nemen.