Top vijf waakhonden

waakhond

Alle honden zijn leuk, maar niet alle honden zijn geschikt als waakhond. Er zijn een aantal eigenschappen waar de hond op gefokt moet zijn, wil het een uitstekende waakhond zijn en natuurlijk speelt opvoeding ook een rol. In dit artikel zetten wij de top vijf beste waakhonden voor je op een rijtje.

1. Doberman pinscher

Een doberman pinscher is een geweldige waakhond waar je altijd op kunt rekenen. Dit ras is ongelooflijk snel en kan een indringer in korte tijd bereiken met zijn sterke reukvermogen op lange afstanden. Dobermans staat bekend als het op vier na slimste hondenras ter wereld en zijn onbevreesde, waakzame en loyale honden die daarnaast lief zullen zijn voor alle gezinsleden.

2. Rottweiler 

Dit hondenras is oorspronkelijk gefokt als veebeschermende honden. Rottweilers staan ​​bekend als meedogenloze beschermers van hun roedel. Ze zijn een intelligent ras en uiterst loyaal aan hun eigenaren. Van rottweilers is bekend dat ze afstandelijk zijn tegenover vreemden totdat ze op de juiste manier aan hen worden voorgesteld. Ze leren heel snel en kunnen dus gemakkelijk worden getraind, maar dit moet wel consequent gebeuren door iemand met ervaring.

3. Duitse herder

Met hun kracht en grote lichaamsstructuur zijn Duitse herders zelfverzekerd en onverschrokken. Ze zijn extreem intelligent en leren snel commando’s, waardoor ze een favoriet politiehondenras zijn, maar ook als waakhonden worden ze vaak ingezet. Duitse herders hebben een rustige houding wanneer ze in een huishouden zijn, maar zullen snel reageren wanneer hun familie of huis wordt bedreigd.

4. dogo canario

De Dogo canario is een geweldige waakhond en zijn uiterlijk zal zeker mensen met vervelende bedoelingen afschrikken. Ze zijn levendig buiten- en kalm binnenshuis. Het is een groot ras met een gespierd en glad lichaam dat de kracht en de stabiliteit heeft om elk gevaar te bestrijden. De dogo canario is moedig, sterk, opgewekt en loyaal aan zijn gezinsleden.

5. Pitbull terriër

De pitbull terriër zal alles op alles zetten om zijn eigenaar te beschermen en kan zeer fel zijn tegenover ongenode gasten en andere honden. Ze zijn altijd alert en blaffen om hun eigenaren te waarschuwen voor iets ongewoons. Met de juiste training is de pitbull een uitstekende metgezel en waakhond. Ze kunnen bovendien goed met kinderen (net als bij alle andere rassen natuurlijk wel onder toezicht van een volwassene.)

Dierenverzekering

Een waakhond zorgt goed voor jou en je bezittingen, maar daarvoor moet jij natuurlijk ook goed voor hem zorgen. Onverwachte omstandigheden kunnen leiden tot hoge dierenartskosten, maar met een hondenverzekering ben je voorbereid op iedere situatie. Met een verzekering zul je bovendien voor betere behandelmethoden kunnen kiezen, doordat de dierenverzekering een gedeelte van de behandeling voor de rekening neemt.